Omplaceringar

Som alternativ till en valp kan en omplacering vara aktuell. Kanske finns det någon familj som av olika anledningar inte kan ha kvar sin unga eller vuxna hund. Långt ifrån alla hundar som placeras om är ”problemhundar” men var noga med att fråga de frågor du behöver svar på för att se att den aktuella hunden passar hos just dig.

Aktuella omplaceringar

240219: Omplacering – Ljuvlig Explosiva Blixtnedslag (Blixt) söker nytt hem

Blixt är född 2020-09-26 och från kennel Ljuvliga. Han är en ej kastrerad hane och uppvuxen i Sollentuna(norr om Stockholm).

Blixt söker ett nytt hem på grund av att han behöver bli ensam hund, då han inte trivs i flock.

Han är en pojke med stort hjärta och stark vilja. Han har tränat och tävlat i freestyle, vallning, agility och är startad i lydnad. Han älskar träning och har ett stort behov av mental stimulans. Han trivs däremot inte i tävlingssammanhang och behöver därför få slippa den miljön helt för att må som bäst.

Blixt är en enmanshund och tyr sig till dig som tränare. Han har inget stort socialt behov och trivs bäst vid sin tränares sida. Han har en del vakt vilket förstärks när andra hundar bor i samma flock. Barn saknar han vana av och därför är en barnfamilj inte optimalt. Blixt har stark jakt-drift och kan bara vara lös i lina. Det är såklart träningsbart, men viktigt för nästa ägare att vara medveten om.

Det här är hund som är helt fantastisk, men som kräver sin ägare. Du behöver ha vana av vallhundar, vara aktiv och tycka att det är roligt med hundträning. Exakt vad Blixt får jobba med är mindre viktigt, men det behöver finnas en balans mellan mental och fysisk stimulans för att han ska må som bäst.

Blixt är fullt frisk och hälsotestad med HD AA och ögonlyst med UA.
Han är ca 46cm i mank och väger ca 15kg.

Om du är intresserad av att höra med om Blixt, så mejla mig på paulinawidahl@gmail.com


Omplacering – Albus, 4 årig kastrerad MAS hane med en längd och höjd som är lite över rasstandarden

Där är några orsaker till att vi överväger att ta det svåra beslutet att omplacera, där den viktigaste är för att vi tror att han skulle må bättre av att inte bo i lägenhet med småbarn i Stockholm. Den andra anledningen är att läkare har sagt att vi måste reducera stressen i vardagen.

Vi kommer endast att omplacera honom om vi är säkra på att han kommer till rätt familj i en bra miljö och att vi är trygga med hans nya familj.

Han är en charmig hund med stor personlighet som älskar att följa med på allt från skogspromenader till restaurangbesök och charmar de flesta. Favoritsysselsättningar är att promenera i skogen, träna trick och att apportera. Är inte så matintresserad men älskar sina leksaker. Han älskar när vi är på landet som har en stor tomt där han kan springa lös. Han har aldrig sprungit på vilt eller varit ett bekymmer med att vara lös på privat mark. Han håller sig alltid nära sin flock och springer inte iväg själv. Har en tydlig av och på-knapp hemma.

Han är en känslig individ och har några saker som han behöver arbeta med. En av dem är separation – han har svårt när flocken går åt olika håll samt att han inte är tränad att vara ensam. När det kommer till att vara ensam så har vi tränat sedan 9veckor, men fortfarande något han tycker är jobbigt. Vi lämnar i dagsläget honom en stund i princip dagligen med en ”slickmatta” och något gott på, då han inte blir stressad när vi går och då funkar det ok i en/ett par timmar. Men det är ingen hund som vill ha långa ensamma dagar.

Till viss del reaktiv om han känner sig trängd om det kommer en annan hund. Vi har jobbar mycket med detta och upplever att skvallerträning funkar bra. Men alltså ingen nybörjare hund. Han tycker inte heller om fyrverkerier/stora smällare och vi bor i ett område det inte slutat snälla sedan nyår samt nära tunnelbanebygge….

Albus är självklart registrerad i SKK, vaccinerad och försäkrad. Har även svenskt pass.

Någon som känner att de skulle kunna erbjuda honom rätt hem?
Mejla peter@stalsmeden.com och skriv och berätta om vilka ni är och vad ni kan erbjuda Albus.

Vill du omplacera din hund? Maila information till webb@smask.info så hjälper vi dig att lägga ut en annons här. Skriv några rader om hunden, regnr, aktuell hälsostatus samt kontaktuppgifter.