Omplaceringar

Som alternativ till en valp kan en omplacering vara aktuell. Kanske finns det någon familj som av olika anledningar inte kan ha kvar sin unga eller vuxna hund. Långt ifrån alla hundar som placeras om är ”problemhundar” men var noga med att fråga de frågor du behöver svar på för att se att den aktuella hunden passar hos just dig.

Aktuella omplaceringar

240219: Omplacering – Ljuvlig Explosiva Blixtnedslag (Blixt) söker nytt hem

Blixt är född 2020-09-26 och från kennel Ljuvliga. Han är en ej kastrerad hane och uppvuxen i Sollentuna(norr om Stockholm).

Blixt söker ett nytt hem på grund av att han behöver bli ensam hund, då han inte trivs i flock.

Han är en pojke med stort hjärta och stark vilja. Han har tränat och tävlat i freestyle, vallning, agility och är startad i lydnad. Han älskar träning och har ett stort behov av mental stimulans. Han trivs däremot inte i tävlingssammanhang och behöver därför få slippa den miljön helt för att må som bäst.

Blixt är en enmanshund och tyr sig till dig som tränare. Han har inget stort socialt behov och trivs bäst vid sin tränares sida. Han har en del vakt vilket förstärks när andra hundar bor i samma flock. Barn saknar han vana av och därför är en barnfamilj inte optimalt. Blixt har stark jakt-drift och kan bara vara lös i lina. Det är såklart träningsbart, men viktigt för nästa ägare att vara medveten om.

Det här är hund som är helt fantastisk, men som kräver sin ägare. Du behöver ha vana av vallhundar, vara aktiv och tycka att det är roligt med hundträning. Exakt vad Blixt får jobba med är mindre viktigt, men det behöver finnas en balans mellan mental och fysisk stimulans för att han ska må som bäst.

Blixt är fullt frisk och hälsotestad med HD AA och ögonlyst med UA.
Han är ca 46cm i mank och väger ca 15kg.

Om du är intresserad av att höra med om Blixt, så mejla mig på paulinawidahl@gmail.com


Vill du omplacera din hund? Maila information till webb@smask.info så hjälper vi dig att lägga ut en annons här. Skriv några rader om hunden, regnr, aktuell hälsostatus samt kontaktuppgifter.