Lär dig mer om berikning

Nu är det dags för ett nytt webinarium i SMASK:s regi. Det är Mirre Linkfeldt som föreläser om berikning av hundarnas liv.

När: Torsdagen den 19 oktober
Tid: 19.30 – ca 20.30
Webinariet hålls via Google Meet

Anmälan behövs inte. Länk och kod för inloggning skickas ut till alla medlemmar via mail dagen innan. Skulle du inte ha fått inloggning men vill vara med på webinariet, så skicka ett mail till webb2@smask.info så ordnar vi det.

Medlem: För att se föreläsningen behöver du vara medlem i SMASK. Här kan du bli medlem direkt. Du som blivit ny medlem under oktober finns ännu inte i våra register för utskick. Mejla webb2@smask.info så får du inloggningen till föreläsningen.

Föreläsningen spelas in och kan ses på hemsidans medlemssidor i efterhand.

Så här skriver Mirre själv om berikning.
Enligt svensk djurskyddslagstiftning ska djur ges möjlighet att bete sig naturligt, och permanenta rastgårdar ska vara berikade. Berikning innebär att tillföra eller förändra något i hundens liv och miljö som ökar deras välfärd.

Föreläsningen ger tips på att berika utifrån hundars naturliga beteenden. Berikning minskar stress- och problembeteenden, stereotypier och dålig hälsa, gör hunden mer nyfiken, samt ökar hundens förmåga att klara av utmaningar. Berikning kan delas in i kategorier som bla födoberikning, miljöberikning, doftberikning, social berikning, fysisk berikning.
Berikning kan vara både enkelt och roligt, och ett trevligt inslag i vardagen för både hunden och människan.

Berikning är ingen hundträning. Berikningen är något för hunden att ha tillgång till men också att kunna få välja bort. Hunden kan inte göra rätt eller fel, vara duktig eller mindre duktig. Utan individer kan ha olika behov för olika typer av berikning och behovet kan växla/förändras över tid.

Kommentarer är stängda.